We gaan verbouwen!

Stelt u zich de volgende aankondiging voor: In 2020 bestaan we 50 jaar! We gaan ons nu al voorbereiden om op tijd klaar te zijn voor een nieuwe frisse start waarmee we uitstekend in staat zijn om u nog jaren van dienst te zijn.

Dit zou zomaar een aankondiging kunnen zijn van een bedrijf dat inspeelt op veranderingen die het op zich af ziet komen. Daarvoor gaat de inrichting op de schop en wordt de voorraad geïnventariseerd en kritisch beoordeeld op houdbaarheid. Het bedrijf wil tenslotte haar bestaansrecht waarborgen, daarvoor moet het meegaan met de tijd.

Wat is er anders voor een pensioenfonds? Veranderingen zijn aanstaande, naar verluidt in 2020. De vragen die het pensioenfonds zich nu kan stellen zijn de volgende. Hebben we de vorige verbouwingen en conversies volledig afgerond? En is het niet hard nodig om in 2020 af te zijn van alle overgangsbepalingen? Zijn alle bezittingen wel zodanig dat deze praktisch zijn voor 2020 en de jaren daarna? Is de huidige administratie in staat om de veranderingen uit te voeren die in 2020 op het fonds afkomen? En vooral, werkt het pensioenfonds al aan een andere attitude, namelijk van ‘maken van keuzes’ naar ‘zorgen dat de deelnemer keuzes kan maken’?

Kortom, voorbereiden van de verbouwing geldt ook voor pensioenfondsen, ook al is de nieuwe wereld van 2020 nog niet bekend. Besturen is vooruitzien.